Betekenis tarotkaart 10 – Het rad van fortuin

Betekenis tarotkaart 10 – Het rad van fortuin Betekenis tarotkaart 10 – Het rad van fortuin Betekenis tarotkaart 10 – Het rad van fortuin

Steekwoorden:

  • Levensloop
  • Geluk
  • Een keerpunt
  • (Nood)lot
  • Karma

Dit zie je op de kaart:

Boven op het enorme rad zit de sfinx, die het wiel in bedwang lijkt te houden met zijn kennis. Tegen de klok in kronkelt een slang die staat voor aardse verleidingen en levensenergie. Anubis, de Egyptische god van de dood, draagt het wiel. Zijn boodschap: alles gaat voorbij… Op het wiel staat het Hebreeuwse woord voor God en letters waarvan je Tora (heilig boek), Rota (wiel) én Tarot kunt maken. In de binnenste cirkel zie je de alchemistische symbolen voor kwik, zwavel, water en zout. Zij symboliseren de vier elementen, net als de gevleugelde figuren. De engel is verbonden met lucht, de arend met water, de leeuw met vuur en de stier met aarde. De Tora onderin laat zien dat zij grote wijsheid aan jou overdragen.

Illustraties van Ez Silva uit het Happinez Tarotdeck

Betekenis van ‘het Rad van Fortuin’

Het Rad van Fortuin is net zo dynamisch als het leven zelf. Alles is in beweging. Altijd. Het levenswiel draait in een kosmisch ritme dat geen dirigent kan veranderen. Als het Rad verschijnt, is dat meestal een goed teken! Een positieve ontwikkeling of verandering staat jou te wachten. Na regen komt zonneschijn. Maar natuurlijk gaat het wiel weer verder. Na een up kan een down komen. Geniet dus van het moment, want mogelijk vliegt het zo voorbij.

Hoe ga jij om met wat er op je pad verschijnt? Hoe draag jij je ‘lot’? Verzet jij je tegen de loop van het leven of kun je een omwenteling aanvaarden als een nieuwe, onverwachte kans? Go with the flow is het advies van de gevleugelde figuren. Tegen de stroom ingaan kost veel energie en brengt je waarschijnlijk geen stap verder.

Goed om te weten: wat je meegeeft aan het leven, aan het wiel, komt vroeg of laat bij je terug. What goes around comes around.
Je kunt het karma noemen. De grote vraag is dus: wat breng jij in beweging? Wat slinger jij het universum in?

Deze tekst en illustraties komen uit het Happinez Tarotdeck. Ontdek het deck hier:

Wil je weten wat vandaag je te bieden heeft? Trek een gratis kaart uit het Happinez Tarotdeck

Credits:

  • Deze tekst komt uit de tarotgids die je krijgt bij het Happinez Tarotdeck, en is geschreven door Roos Tesselaar in samenwerking met tarotlezeres Ingrid de Bruijn
  • De illustraties zijn speciaal voor Happinez gemaakt door kunstenares Ez Silva
Volgend artikel
Betekenis tarotkaart 11 – Gerechtigheid
Betekenis tarotkaart 11 – Gerechtigheid