Betekenis tarotkaart 16 – De Toren

Betekenis tarotkaart 16 – De Toren Betekenis tarotkaart 16 – De Toren Betekenis tarotkaart 16 – De Toren

Steekwoorden:

  • Plotselinge verandering
  • Onverwachte gebeurtenis
  • Chaos
  • Bevrijding
  • Transformatie
  • Inzicht
Illustraties van Ez Silva uit het Happinez Tarotdeck

Dit zie je op de kaart:

Een drama in het donker: de bliksem is ingeslagen waardoor de Toren, gebouwd op een berg, in brand staat. Een vrouw valt, of springt, eruit. Ze heeft geen idee waar ze terechtkomt. De Toren oogt stevig, maar het fundament blijkt wankel. Het onweert even flink en het bouwwerk stort al in. Dit gebeurt er als je iets creëert op basis van onjuiste aannames. De bliksem symboliseert een plotselinge ingeving. Een ‘inval’ die tot een doorbraak of een onthulling kan leiden. Opeens zie je het licht! Het komt binnen via de bovenkant (je kruinchakra) en blaast de kroon eraf.

Betekenis van ‘de Toren’

Verwacht het onverwachte. Dat is de boodschap van De Toren. En ja, iets wat onverwacht komt en als een bliksemflits inslaat, brengt chaos met zich mee. Onzekerheid. Verwarring en verwoesting. Het kan van alles zijn. Maar wat vaststaat: het betekent een ingrijpende verandering. Wat stort er op dit moment in jouw leven in? Welke zekerheden vallen weg?

Jouw wereld schudt op zijn grondvesten. En wat je ook probeert, er is geen ontkomen aan. Je kunt je dus maar beter overgeven aan de situatie, hoe pijnlijk die ook is. Iets wordt afgebroken, zodat er ruimte ontstaat voor iets nieuws. Voor groei. Voor transformatie. Kun jij erop vertrouwen dat in dit drama iets positiefs schuilt?

De Toren stort natuurlijk niet zomaar in. De reden: de fundering is niet stevig. Je dacht dat je veilig zat. En dat je het goed voor elkaar had. Maar het was helaas een schijnveiligheid. Nu wordt zichtbaar op welke illusies, valse aannames of leugens jij je leven hebt gebouwd. Welke ideeën blijken niet te kloppen? Ze houden niet langer stand: de waarheid komt aan het licht.

Op zoek naar antwoorden op jouw levensvragen?

Volg onze award-winnende training Tarot, meer dan 2.215 trainees gingen je voor
  • Wijsheden en tips van tarotdeskundige Ingrid de Bruijn
  • Leer je eigen tarotleggingen duiden
  • Cadeau: luxe Happinez Tarotdeck

De val uit De Toren is heftig, maar uiteindelijk bevrijdend. Je laat (gedwongen) achter je wat niet meer bij jou past en begint opnieuw met bouwen. En dit keer is je basis veel sterker.

Deze tekst en illustraties komen uit het Happinez Tarotdeck. Ontdek het deck hier:

Wil je weten wat vandaag je te bieden heeft? Trek een gratis kaart uit het Happinez Tarotdeck

Credits:

  • Deze tekst komt uit de tarotgids die je krijgt bij het Happinez Tarotdeck, en is geschreven door Roos Tesselaar in samenwerking met tarotlezeres Ingrid de Bruijn
  • De illustraties zijn speciaal voor Happinez gemaakt door kunstenares Ez Silva

Volgend artikel
Betekenis tarotkaart 17 – De Ster
Betekenis tarotkaart 17 – De Ster