Betekenis tarotkaart 17 – De Ster

Betekenis tarotkaart 17 – De Ster Betekenis tarotkaart 17 – De Ster Betekenis tarotkaart 17 – De Ster

Steekwoorden:

  • Toekomst
  • Hoop
  • Vertrouwen
  • Optimisme
  • Vernieuwing
  • Healing

Dit zie je op de kaart:

Een naakte vrouw giet helder water in de rivier en als voeding over de droge aarde. Het stroomt snel en moeiteloos weer terug, wat laat zien dat de bron van het leven onuitputtelijk is. Het vruchtbare landschap is het bewijs. Haar naakte lichaam toont kwetsbaarheid en puurheid. Haar ene voet is op het land, wat aangeeft dat ze geaard is en haar gezond verstand gebruikt. Haar andere rust in het water: ze is verbonden met haar innerlijke kracht en intuïtie. Boven haar schijnt een grote ster, haar pure kern, omringd door zeven kleinere sterren die de chakra’s voorstellen.

Illustraties van Ez Silva uit het Happinez Tarotdeck

Betekenis van ‘de Ster’

De Ster is een goed nieuws-kaart: ze straalt hoop, kracht en optimisme uit. En dat is heel welkom na de intense ervaring van De Toren… Haar boodschap voor jou: heb vertrouwen in de toekomst, want de sterren staan gunstig. Je krijgt je welverdiende rust en stabiliteit. Het universum zorgt goed voor jou – je bent gezegend. Mocht je daaraan twijfelen, kijk dan even naar de rijkdom om je heen. Welke blessings verschijnen er op jouw pad? En wat geeft jou weer vertrouwen in het leven?

Als De Ster voor jou gaat schijnen, betekent dit meestal dat je een uitdaging achter de rug hebt. Een levensgrote. Het was zwaar, máár je hebt de hoop niet verloren. Je bent overeind gebleven, terwijl jouw wereld leek in te storten.

Nu alles achter de rug is, besef je pas hoe krachtig je bent. Nu alle laagjes zijn afgepeld, is jouw prachtige stralende kern zichtbaar. Je ziet wie je werkelijk bent en hebt dus een groot cadeau ontdekt: jezelf… Het voelt alsof je niet meer de oude bent. Dit is een nieuwe, sprankelende jij, die weet dat ze verbonden is met de bron van het leven. Eentje die helemaal zichzelf durft te zijn.

Op zoek naar antwoorden op jouw levensvragen?

Volg onze award-winnende training Tarot, meer dan 2.215 trainees gingen je voor
  • Wijsheden en tips van tarotdeskundige Ingrid de Bruijn
  • Leer je eigen tarotleggingen duiden
  • Cadeau: luxe Happinez Tarotdeck

Goed om te weten: dit is hét moment om je dromen te vangen, want ze zijn vlakbij. Waar droom jij van? Heb de moed om je ambities uit te spreken en geef je wensen aan de winden mee.

Deze tekst en illustraties komen uit het Happinez Tarotdeck. Ontdek het deck hier:

Wil je weten wat vandaag je te bieden heeft? Trek een gratis kaart uit het Happinez Tarotdeck

Credits:

  • Deze tekst komt uit de tarotgids die je krijgt bij het Happinez Tarotdeck, en is geschreven door Roos Tesselaar in samenwerking met tarotlezeres Ingrid de Bruijn
  • De illustraties zijn speciaal voor Happinez gemaakt door kunstenares Ez Silva

Volgend artikel
Betekenis tarotkaart 18 – De Maan
Betekenis tarotkaart 18 – De Maan