De volle maan van 18 september 2024 legt de focus op je gevoel

De volle maan van 18 september 2024 legt de focus op je gevoel De volle maan van 18 september 2024 legt de focus op je gevoel De volle maan van 18 september 2024 legt de focus op je gevoel

Op 18 september om 04:34 uur is het weer volle maan. De maan staat dan in het teken Vissen. Recht daartegenover staat de zon in het teken Maagd. Tijdens volle maan ontstaat er een spanningsveld tussen deze twee tekens.

Dit kan je moe, geprikkeld of emotioneel maken, maar dat is lang niet alles om tijdens deze volle maan rekening mee te houden. Iedere volle maan brengt namelijk ook weer eigen uitwerkingen met zich mee. En dat geldt dit keer des te meer, want we krijgen te maken met een (gedeeltelijke) maansverduistering.

Volle maan september 2024 met maansverduistering

Een maansverduistering geeft een ‘gewone’ volle maan net een beetje extra invloed. Astrologen geven aan dat een maansverduistering de intensiteit rondom deze dagen nog heftiger kan maken, maar dat is niet alles. Zo kunnen er tijdens een maansverduistering bijzondere kansen op je pad komen. Daarentegen kan het ook dat er dingen van je worden weggenomen. Wees alert op dit soort ontwikkelingen, zodat je er vlug naar kunt handelen. In het moment is het niet altijd leuk, maar uiteindelijk dienen deze gebeurtenissen ook hun doel.

Lees ook: wanneer is het volle maan in 2024? Dit overzicht vertelt het je

Nieuw: Happinez Agenda 2025

  • Personaliseer je eigen omslag
  • Indeling per week
  • 12x astrologische maandvoorspelling
  • Agenda en inspirerende Astrologie Journal ineen

De volle maan in september wordt ook wel maismaan genoemd, omdat de mais in deze maand geoogst kon worden. Het einde van de zomer was hét moment om de mais te plukken. Omdat dit vaak een boel werk was, kwam het mooi uit dat deze maan vaak erg fel aan de hemel te zien was. Dit zorgde voor voldoende licht om ’s nachts door te kunnen werken. De volle maan in september staat er overigens nog steeds om bekend erg ‘licht’ te zijn. 

De volle maan in september wordt overigens ook oogstmaan genoemd, maar dat geldt niet altijd. De oogstmaan is de maan die het dichtst bij de herfstequinox plaatsvindt. Meestal is dat de volle maan die in september plaatsvindt, maar af en toe is het de volle maan erna, die in oktober.  

De invloed van Vissen

De maan staat in het gevoelige teken Vissen, met recht daartegenover de zon in het praktische teken Maagd. Maagd houdt ervan om te weten waar zij aan toe is. Ze plant, structureert en ordent, want daar voelt zij zich veilig bij. Ze handelt vanuit feiten en doet onderzoek. En dan is daar de gevoelige Vissen. Dit teken handelt vanuit gevoel. Voelt iets niet goed, dan gebeurt het niet. Gevoel is ontzettend belangrijk voor dit sterrenbeeld, net als intuïtie. Je hoeft Vissen niet uit te leggen waarom je een bepaalde keuze maakt; als je je intuïtie volgt, is het goed.

Deze twee tekens staan niet alleen letterlijk tegenover elkaar, maar moeten ook moeite doen om elkaar te begrijpen. Dat zorgt ervoor dat je in de dagen rondom de volle maan voor uitdagingen kunt komen te staan. Je wordt gevraagd om nu niet alleen naar de feiten te kijken, maar ook je gevoel te volgen. Wat voel je? En wat doe je als de feiten iets anders lijken te zeggen dan je gevoel?

Ook het thema grenzen speelt de dagen rondom de volle maan in Vissen. Vissen zijn soms zo bezig het anderen naar de zin te maken, dat ze zichzelf vergeten. Of ze voelen zich bezwaard om ‘nee’ te zeggen en gaan zo hun grenzen voorbij. Wees de komende dagen alert op inzichten die met dit thema te maken hebben. Misschien kom je er nu achter op welke vlakken je jezelf voorbij blijft lopen, of waarom je het zo moeilijk vindt om bij die ene vriend(in) je grenzen aan te geven.

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen
  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen
  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor
  • Tijdelijk 20% korting met code MAAN20

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.

Meer lezen over de maan?

Drie dingen waar je tijdens de volle maan last van hebt (en hoe je ze oplost).

Volgend artikel
Weegschaal-seizoen: dit betekent het voor jou
Weegschaal-seizoen: dit betekent het voor jou