Wanneer is het volle maan in 2025? Dit overzicht vertelt het je

Wanneer is het volle maan in 2025? Dit overzicht vertelt het je Wanneer is het volle maan in 2025? Dit overzicht vertelt het je Wanneer is het volle maan in 2025? Dit overzicht vertelt het je

Wanneer is het volle maan en in welk sterrenbeeld staat de maan dan? Om te zorgen dat je je kunt voorbereiden op iedere volle maan in 2025 maakten we onderstaand overzicht.

Je leest niet alleen op welke dag het volle maan wordt, maar ook op welk tijdstip de maan haar hoogtepunt bereikt. Daarnaast hebben we ook vast voor je uitgezocht wanneer er een maansverduistering gaat plaatsvinden.

Leven volgens het ritme van de maan? In de gloednieuwe Happinez Agenda 2025 is er speciale aandacht voor de maan. Zo lees je iedere volle- en nieuwe maan wat jou te wachten staat, dankzij de voorspellingen van astroloog Johanna Blok. Daarnaast is er genoeg schrijfruimte om jouw doelen, bevindingen en reflecties tijdens iedere maanfase op te schrijven. Je shopt de Happinez agenda voor 2025 hier.

Wanneer is het volle maan?

13 januari: Volle Maan in Kreeft (om 23:26 exact)

Nieuw: Happinez Agenda 2025

  • Personaliseer je eigen omslag
  • Indeling per week
  • 12x astrologische maandvoorspelling
  • Agenda en inspirerende Astrologie Journal ineen

Vandaag een speciale dag voor alle vrouwen en moeders. Een dag om te voelen en te vieren hoe belangrijk jouw kracht is en hoe groot je taak is bij het beschermen en verzorgen van anderen.

12 februari: Volle Maan in Leeuw (om 14:51 exact)

Vandaag is ons vermogen om emoties dramatisch neer te zetten maximaal. Tegelijk kan het lastig zijn nuchter en kalm te reageren. Probeer jezelf te omringen met positieve mensen. 

14 maart: Volle Maan in Maagd (om 7:54 exact)

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen
  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen
  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor
  • Tijdelijk 20% korting met code MAAN20

Een dag waarop je enorm geraakt kunt worden door (huis)dieren. De kwetsbaarheid van het (jonge) leven ontroert je zo sterk omdat het je confronteert met je eigen kwetsbaarheid. 

13 april: Volle Maan in Weegschaal (om 2:21 exact)

Tijdens Volle Maan in Weegschaal is het goed om te voelen wat je dwarszit in liefde en relaties. Dat kan ongemakkelijke gevoelens oproepen van onzekerheid, schaamte of spijt.

12 mei: Volle Maan in Schorpioen (om 18:56 exact)

Emoties zijn vandaag dubbel heftig. Dat geeft jou de kans om een les in loslaten te leren. Maar alleen als jij er tijd en aandacht aan schenkt. 

11 juni: Volle Maan in Boogschutter (om 9:43 exact)

Vandaag kun je emotioneel reageren op zaken die te maken hebben met je geloof of je cultuur. Er kunnen gevoelens loskomen die je niet onder woorden kunt brengen.

10 juli 2025: Volle Maan in Steenbok (om 22:38 exact)

Deze Volle Maan verloopt vrij ingetogen. Door Steenbok kan het lastig zijn je emoties te delen met anderen. Je hebt het gevoel dat je jezelf moet beheersen. Daarom kan deze dag wat onbevredigend verlopen.

9 augustus: Volle Maan in Waterman (om 9:55 exact)

Vandaag kunnen uitbarstingen erg hevig zijn, onrust wordt sterker gevoeld. Vooral als er iets voorvalt in een vriendschap, of als er iets gebeurt wat je vrijheid belemmert.

7 september: Volle Maan in Vissen (om 20:09 exact)

Vandaag kan de neiging om te fantaseren erg sterk zijn, waardoor het moeilijk is om je gedachtes bij werk en praktische zaken te houden. Vannacht kun je geraakt worden door intense of lucide dromen die bijna werkelijk lijken.

7 oktober: Volle Maan in Ram (om 5:47 exact)

Vandaag zou in de relatie met je partner een soort crisis kunnen ontstaan. Misschien zeg je later allebei: was dat nou nodig? Houd een beetje rekening met elkaars korte lontje.

5 november: Volle Maan in Stier (om 14:18 exact)

Vandaag heb je behoefte aan alles wat lekker is: geurig eten, massages en mooie muziek. Geef daar gerust aan toe. Het zorgt ervoor dat je deze emotionele dag op een prettige manier beleeft.

5 december: Volle Maan in Tweelingen (exact om 00:13)

Je kunt vandaag een sterke drang voelen om jouw ‘waarheid’ te spreken. Je woorden worden echter sterk gekleurd door emoties waardoor een gesprek niet oplevert wat je zou willen.

Lees ook: dit kun je beter wel (en niet) doen tijdens volle maan

Onrustig tijdens volle maan

Het is niet gek als je tijdens volle maan onrustiger, emotioneler of meer geprikkeld bent dan normaal. Dat heeft te maken met het spanningsveld dat tijdens volle maan ontstaat. De maan staat op namelijk altijd in een sterrenbeeld. Tijdens volle maan staat de zon daar lijnrecht tegenover, ook in een sterrenbeeld. Dit sterrenbeeld is tijdens volle maan altijd een tegenpool van hetgeen de maan zich in bevindt. Hoewel dat spanningsveld er altijd is, brengt iedere volle maan ook weer een aparte uitwerking met zich mee. Dit kan te maken hebben met de stand van de andere planeten, maar hoe jij je voelt tijdens volle maan heeft ook te maken met jouw eigen horoscoop.

Maanstanden 2025

Wil je meer weten over de andere maanstanden in 2025? Op deze pagina vind je de maanstanden van 2025 per maand, in welk teken die zich bevinden en tijdstip van aankomst in het geval van nieuwe maan en volle maan. Ook lees je meer over de vier verschillende maanstanden (laatste kwartier, nieuwe maan, eerste kwartier en volle maan) en hun betekenis.

Wil jij je horoscoop in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.

Meer lezen over de maan?

Zo slaap je rondom volle maan wél goed.

Volgend artikel
De volle maan van 17 oktober 2024 kan aardig pittig worden
De volle maan van 17 oktober 2024 kan aardig pittig worden