De volle maan van 17 oktober 2024 kan aardig pittig worden

De volle maan van 17 oktober 2024 kan aardig pittig worden De volle maan van 17 oktober 2024 kan aardig pittig worden De volle maan van 17 oktober 2024 kan aardig pittig worden

Op 17 oktober om 13:26 uur is het weer volle maan. De maan staat dan in het teken Ram. Recht daartegenover staat de zon in het teken Weegschaal. Tijdens volle maan ontstaat er een spanningsveld tussen deze twee tekens.

Dit kan je moe, geprikkeld of emotioneel maken, maar dat is lang niet alles om tijdens deze volle maan rekening mee te houden. Iedere volle maan brengt namelijk ook weer eigen uitwerkingen met zich mee.

Volle maan oktober 2024

Ram is het eerste teken van de dierenriem. Het is de firestarter van alle sterrenbeelden. Dit enthousiaste, impulsieve vuurteken denkt niet te lang na voor hij keuzes maakt. Zodra hij zijn zinnen ergens op heeft gezet, gaat hij ervoor. De Ram laat zich dan ook leiden door behoeftes en impulsen. Dit teken is moedig en heeft geen tijd om na te denken over of hij iets wel kan en of iets wel mogelijk is. Dat zorgt ervoor dat de Ram af en toe vergeet om rekening te houden met anderen. Dit teken is zó bezig met zijn volgende doel te behalen (en dat moet snel én als de allerbeste), dat hij onbedoeld wel eens anderen kwetst.

In oktober vindt de jagersmaan plaats. Deze volle maan werd zo genoemd omdat er tijdens deze volle maan nog volop gejaagd kon worden op (goed gevoede) dieren. Zodra de herfst begint, is er voor dieren minder eten beschikbaar. Net als geldt voor de oogstmaan (in september), straalt ook de jagersmaan veel licht uit. Zo kon er de hele nacht door gejaagd worden om een fijne voorraad aan te leggen voor de koudere maanden.

Nieuw: Happinez Agenda 2025

  • Personaliseer je eigen omslag
  • Indeling per week
  • 12x astrologische maandvoorspelling
  • Agenda en inspirerende Astrologie Journal ineen

De invloed van Mars

De volle maan van 17 oktober maakt een vierkant met Mars. Mars wordt ook wel de oorlogsplaneet genoemd. Mars komt in actie als je ergens heel boos over bent, maar ook als je opvlamt vol passie. Mars is de heersende planeet van het teken Ram (waar de volle maan in plaatsvindt). Dat zorgt ervoor dat de energie van deze planeet de dagen rondom de volle maan extra goed voelbaar is. De nadruk ligt op vurige thema’s als drama, actie, ongeduld, frustratie, boosheid en meningsverschillen.

Lees ook: dit moet je weten over de invloed van Mars

Dit kan versterkt worden door de invloed van het teken Kreeft. Mars staat momenteel in dit teken, wat je extra gevoelig, kwetsbaar, maar ook beschermend maakt. Wees je bewust van deze invloed. Trek je terug als je voelt dat je daar behoefte aan hebt. Toch kan deze volle maan ervoor zorgen dat je je juist niet terug wil trekken. Je wil iets dóén, je wil in actie komen. Let er (gezien de invloed van het teken Ram én planeet Mars) wel op dat je ietwat impulsief kunt zijn en te weinig gefocust op de ander.

Leven volgens het ritme van de maan? In de gloednieuwe Happinez Agenda 2025 is er speciale aandacht voor de maan. Zo lees je iedere volle- en nieuwe maan wat jou te wachten staat, dankzij de voorspellingen van astroloog Johanna Blok. Daarnaast is er genoeg schrijfruimte om jouw doelen, bevindingen en reflecties tijdens iedere maanfase op te schrijven. Je shopt de Happinez agenda voor 2025 hier.

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen
  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen
  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor
  • Tijdelijk 20% korting met code MAAN20

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.
Volgend artikel
Wanneer is het volle maan in 2025? Dit overzicht vertelt het je
Wanneer is het volle maan in 2025? Dit overzicht vertelt het je