Er is altijd wel een reden om chocolademousse te eten, toch? Dit recept voor vegan chocolademousse is makkelijk te maken.
Het is ook nog eens veel gezonder dan kant-en-klare chocolademousse of een recept met veel boter en suiker. De avocado voegt gezonde vetten en vezels toe en de pure chocolade bevat magnesium, een mineraal dat nodig is voor meer dan 200 biochemische processen in je lichaam. Zet de keukenmachine dus maar klaar!
Recept voor vegan chocolademousse
Dit heb je nodig:
- 75 gram pure chocolade met 85% cacao
- 1 rijpe avocado
- 0,5 tl vanille extract of het merg van 1 vanillestokje
- 0,5 el (kokosbloesem)suiker (optioneel)
- 3 zachte dadels van de markt, ontpit
- 100 ml kokosmelk
Toppings naar keuze:
- Geschaafde chocolade
- Granaatappelpitjes
- Gehakte pistachenoten
- 1 tl citroensap
- 1 snufje cayenne peper
Verder nodig:
- Keukenmachine of staafmixer
Dit ga je doen:
- Breng een pan met water aan de kook en zet een kommetje met de chocolade in het water. Zorg ervoor dat het bakje blijft drijven of kies een groot bakje dat je over de rand van de pan hangt. Zo kun je de chocolade ‘au bain-marie’ smelten, zonder dat de chocolade nat wordt.
- Als de chocolade is gesmolten, zet je het bakje opzij zodat het een beetje afkoelt, maar let op dat de chocolade niet weer gaat stollen.
- Halveer de avocado, haal de pit eruit en schep het vruchtvlees in een keukenmachine of kom (als je een staafmixer hebt).
- Voeg alle andere ingrediënten toe (vergeet de dadels niet te ontpitten!) en mix een aantal seconden. Wacht dan even en schraap de randen schoon. Mix weer tot alle ingrediënten goed vermengd zijn.
- Verdeel het mengsel over kleine bakjes of espressokopjes.
- Zet minstens 30 minuten in de koelkast om af te koelen.
- Garneer met de toppings, serveer en geniet!