Een gezonde, frisse salade kun je elke dag op tafel zetten: het verveelt nooit. Zeker als je ‘m serveert met een bijzondere dressing en verrassende combinaties maakt met kruiden en bloemen.
Rode sla met bietjes, bietenblad en pistachenoten
Met deze salade breng je kleur en geur op tafel. Wortelgroenten als biet helpen je te aarden en de knapperige pistachenoten zitten vol met proteïnen, gezonde vetten en mineralen.
Geheim ingrediënt
Rozenwater geeft de dressing een licht bloemige, tikje exotische smaak.
Ingrediënten:
- 300 gram roodlof
- 50 gram bietenblad
- 100 gram pistachenoten
- Zeezout en peper
- 1½ deciliter yoghurt
- 2 theelepels rozenwater
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel bietensap
- 1 eetlepel ciderazijn
- zeezout
Bereiding:
Haal de blaadjes los van 300 gram roodlof, gewassen. Was 50 gram bietenblad en slinger droog. Snijd 500 gram rode biet in parten. Hak 100 gram pistachenoten grof. Meng alle voornoemde ingrediënten in een grote schaal en maal er wat zeezout en peper over. Klop een dikke dressing van 1½ deciliter yoghurt, 2 theelepels rozenwater, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel bietensap, 1 eetlepel ciderazijn en zeezout naar smaak. Lepel de dressing over de salade en serveer.
Online training Ayurveda
-
Ontdek de leefstijl die bij jou past
-
7 lessen met wijsheden uit deze eeuwenoude gezondheidsleer
-
Cadeau: koperen tongschraper
Dit recept en nog veel meer lekkere slarecepten is terug te lezen in Happinez 4-2015, ‘Leve de lichtheid’.