Vlierbloesem gin tonic met bloemkoolfalafel en rode-bietendip
Vlierbloesem gin tonic
Ingrediënten:
- 2 deciliter gin
- 2 deciliter vlierbloesemsiroop
- 1 rode grapefruit
Bereiding:
Giet 2 deciliter gin, 2 deciliter vlierbloesemsiroop en 6 deciliter tonic in een karaf. Halveer 1 rode grapefruit, snijd van elke helft een dunne plak en pers de rest uit. Doe het sap in de karaf en roer door. Verdeel de gin tonic over de glazen en vul aan met ijs. Roer door met een takje rozemarijn en garneer met een half schijfje grapefruit.
Online training Ayurveda
-
Ontdek de leefstijl die bij jou past
-
7 lessen met wijsheden uit deze eeuwenoude gezondheidsleer
-
Cadeau: koperen tongschraper
Rode-bietendip
Maal 350 gram gekookte bietjes, 1 teen knoflook, 30 gram geroosterde pijnboompitten, 1 eetlepel balsamico-azijn, 2 eetlepels Griekse yoghurt en zout en peper met een staafmixer tot een glad mengsel.
Bloemkoolfalafel
Ingrediënten:
- 300 gram bloemkool
- 400 gram boterbonen
- 30 gram platte peterselie
- 70 gram amandelmeel
- 85 gram volkoren speltmeel
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel zout
- Mespunt bakpoeder
Bereiding:
Snijd 300 gram bloemkool in kleine roosjes en kook ze 3 minuten. Giet af, spoel koud en laat uitlekken.
Doe de bloemkool in een keukenmachine en voeg toe: 400 gram boterbonen, uit blik en uitgelekt, 30 gram platte peterselie, 70 gram amandelmeel, 85 gram volkoren speltmeel, 2 tenen knoflook, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel chilipoeder, 1 theelepel zout en mespunt bakpoeder. Draai tot een grof mengsel en laat dit 20 minuten staan.
Vorm ± 20 balletjes van het mengsel ter grootte van een walnoot. Verhit een flinke laag olie in een pan en frituur hierin de balletjes – in porties van 5 stuks tegelijk – goudbruin. Laat uitlekken.
Eet smakelijk!
Meer lekkere hapjes en verfrissende cocktails vind je in Happinez ‘Levenslust’