Sommige ingrediënten halen het beste in elkaar naar boven. Alleen zijn ze al lekker, maar stop je ze samen in je mond, dan gaat de hemel open en vliegen er engeltjes over je tong…
Een heerlijk herfstrecept: geroosterde pompoen met saliekruim
Voor 4 personen
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd 4 kleine pompoenen (jack-be-little of sweetie pie) overdwars doormidden. Leg de helften pompoenen in de helft (leuk met het steeltje intact). Leg de helften met de snijkant naar boven in een met bakpapier beklede ovenschaal en giet er 1 deciliter ahornsiroop en wat olijfolie over en bestrooi met zout en peper. Rooster ze ± 20 minuten in de hete oven tot ze gaar zijn en de randen gaan kleuren.
Maal in een keukenmachine 150 gram oudbakken zuurdesembrood samen met de helft van het blad van 1 bos salie tot kruim. Verhit 100 gram boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin de rest van de salieblaadjes lichtbruin. Schep de blaadjes uit de boter met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Doe de broodkruimels in de pan met salie-bakboter en bak ze 2 minuten.
Online training Ayurveda
-
Ontdek de leefstijl die bij jou past
-
7 lessen met wijsheden uit deze eeuwenoude gezondheidsleer
-
Cadeau: koperen tongschraper
Bestrooi de pompoenen met het voorgebakken broodkruim en rooster alles nog 5 minuten tot het kruimels krokant zijn. Bestrooi de pompoentjes voor het serveren met de gebakken salieblaadjes.
Food styling en receptuur: Ajda Mehmet, fotografie: Saskia van Osnabrugge styling: Maaike Koorman
Meer recepten lezen?
Dit is een recept voor tajine van zoete aardappelen met kikkererwten.