Het is de nationale Week zonder Vlees: met dit recept maak je een verrassend lekkere linzensoep met kokos en limoen.
Ingrediënten
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 grote uien
- teentjes knoflook
- ½ rode peper
- 1 theelepel kurkuma
- 2 eetlepels garam masala
- 1 theelepel kaneel
- 1 blikje gepelde tomaten à 400 gram
- 200 gram rode linzen
- 1 blikje kokosmelk
- 25 gram koriander
- 2 eetlepels kokossnippers
- 1 teen knoflook
- 4 eetlepels zonnebloemolie
Bereidingswijze
Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een hoge (soep)pan en fruit hierin 2 grote uien, gesnipperd, met 2 teentjes knoflook uit de pers en ½ rode peper, zaden verwijderd en fijngehakt, ± 5 minuten op matig vuur. Voeg 1 theelepel kurkuma, 2 eetlepels garam masala en 1 theelepel kaneel toe en bak een minuutje mee. Doe er 1 blikje gepelde tomaten à 400 gram, 200 gram rode linzen en 1 blikje kokosmelk bij. Vul het lege blikje 2 x met water en voeg toe. Verkruimel {1 groentebouillontablet} boven de soep en breng aan de kook. Draai het vuur zachter en laat de soep ± 20 minuten zachtjes koken tot de linzen gaar zijn. Breng op smaak met wat {zout}. Houd een paar takjes van 25 gram koriander apart en pureer de rest met 2 eetlepels kokossnippers, 1 teen knoflook, 4 eetlepels zonnebloemolie en een snufje zout.
Schep de soep in kommen, schep er wat korianderpesto in en bestrooi met kokossnippers. Lekker met naanbrood of pappadums.