Hieronder vind je een recept voor bonbons met blauwe bessen. Wist je dat er maar weinig voedingsmiddelen zijn die zó veel antioxidanten bevatten als blauwe bessen? Snoep dus gerust lekker door van deze verleidelijke bonbonnetjes.
Bonbons met blauwe bessen en amandelen
Ingrediënten:
- 2 eetlepels amandelboter
- 2 eetlepels kokosnootolie
- 100 gram blanke amandelen
- 25 gram chiazaad
- 25 gram hennepzaad
- 10 verse ontpitte dadels
- 100 gram blauwe bessen
- Bakpapier
- 2 eetlepels açaí- of rodebietenpoeder
Bereiding:
Smelt 2 eetlepels amandelboter en 2 eetlepels kokosnootolie in een pan. Doe 100 gram blanke amandelen, 25 gram chiazaad, 25 gram hennepzaad en 10 verse ontpitte dadels in een keukenmachine en maal alles fijn tot kruimels. Voeg 100 gram blauwe bessen en de gesmolten kokosnootolie en amandelboter toe en mix tot een dikke pasta. Bekleed een grote platte schaal met bakpapier. Rol met vochtige handen twintig balletjes van de pasta (± 1 theelepeltje per balletje) en leg ze op de schaal. Zet minimaal 5 uur, of liever een nacht, in de koelkast om op te stijven. Rol de balletjes door 2 eetlepels açaí- of rodebietenpoeder en serveer.
Eet smakelijk!
Nog veel meer heerlijke recepten vind je hier.