Recept: bosbessen en pindakaassmoothie

Recept: bosbessen en pindakaassmoothie Recept: bosbessen en pindakaassmoothie Recept: bosbessen en pindakaassmoothie

Pindakaas is niet alleen lekker op brood, maar is ook een ideale toevoeging in smoothies en andere tussendoortjes – zeker voor mensen die veel bewegen. Niet alleen zorgen ze voor sneller herstel van je spieren, ze helpen ook bij het stabiel houden van je bloedsuikerspiegel.

Probeer bijvoorbeeld deze pindakaassmoothie:

Smoothie van bosbessen en pindakaas

Voor 2 sapjes

Ingrediënten:

  • 200 ml ongezoete amandelmelk, of andere plantaardige melk
  • 2 kleine bananen, in stukjes
  • 4 ijsklontjes
  • Een handjevol bosbessen (mag ook ingevroren)
  • 1 el pindakaas
  • Een snufje vanillepoeder
  • Een snufje kaneel
  • Cacaonibs

Mix alle ingrediënten behalve de cacaonibs in de blender tot een gladde smoothie. Schenk in een mooi glas en serveer met de cacaonibs.

Amandelpasta

Als je je smoothie nog gezonder wilt maken, dan kun je ook nog amandelpasta toevoegen. Amandelen bevatten veel magnesium: het mineraal dat zorgt voor een ontspannen lichaam. Amandelpasta is niet goedkoop, maar je kunt het ook eenvoudig zelf maken. Verwarm de oven voor op 175 graden en rooster een kopje amandelen 10 minuten op een bakplaat. Laat afkoelen en schep ze in de keukenmachine met een snufje zout. Laat ongeveer 15 minuten draaien tot een romige pasta ontstaat en pauzeer af en toe om de randen door de rest van de pasta te mengen. Bewaar de amandelpasta in een afgedekt potje of bakje.

Eet smakelijk!

Dit recept is – samen met nog veel meer veganistische recepten – te vinden in het kookboek Vegadutchie van Jolijn Pelgrum. 


Meer recepten lezen?

Dit is een recept voor geneeskrachtige gemberthee.

Volgend artikel
Huidhonger: waarom aanraken zo belangrijk is
Huidhonger: waarom aanraken zo belangrijk is