Recept: gevuld boerenbrood

Recept: gevuld boerenbrood Recept: gevuld boerenbrood Recept: gevuld boerenbrood

Met brood kun je – van ontbijt tot avondmaaltijd – eindeloos variëren. Kijk vooral eens iets verder over de grens hoeveel soorten brood er zijn en wat je er allemaal mee kunt doen.

Brood delen, brood breken, brood offeren en brood schenken: ondanks z’n simpele samenstelling van meel en water heeft brood in de loop der eeuwen een bijzondere plek ingenomen bij onze maaltijden en daaromheen. Als je dit gevulde boerenbrood proeft, snap je waarom…

Gevuld boerenbrood

Hoofdgerecht voor 6 personen

Ingrediënten:

  • 300 gram biologische pompoen
  • 1 kleine courgette
  • 3 sjalotten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine eetlepel honing
  • Zeezout
  • 40 gram pijnboompitten
  • scheut citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 fijngesneden knoflook
  • 700 gram gemengde paddenstoelen
  • Zout en versgemalen peper
  • 1 boerenbrood
  • 3 eetlepels melk
  • 150 gram gruyère
  • 150 gram zachte geitenkaas, in stukjes gesneden
    bosje tijm

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170 °C. Snijd de pompoen in stukjes en de courgette in dikke plakken. Halveer de plakken courgette. Snijd de sjalotten in ringen en doe ze samen met de pompoen en courgette in een kom. Voeg olijfolie, honing en zeezout naar smaak toe en schep om. Stort op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 30 minuten in de oven. Schep halverwege een keer om. Rooster de laatste 5 minuten de pijnboompitten mee. Besprenkel met citroensap en laat afkoelen. Verhit de olijfolie en fruit hierin de knoflook. Voeg de paddenstoelen toe en laat alles op matig vuur 10 minuten bakken. Schep regelmatig om. Bestrooi met zout en peper en besprenkel met wat citroensap. Laat afkoelen. Snijd een deksel van het boerenbrood en hol het uit tot 3 centimeter van de rand. Maal het kruim fijn en meng het met melk, zout en peper. Strooi 25 gram geraspte gruyèrekaas over de bodem van het brood. Meng de overige gram gruyère, de geitenkaas en een royale hoeveelheid tijm met alle overige ingrediënten in een ruime kom. Vul er het brood mee, zet de deksel erop en verpak het brood in aluminiumfolie. Zet het brood 45 minuten in de oven en serveer.

Eet smakelijk!


Meer recepten lezen?

Probeer dit recept voor een bosbessen en pindakaassmoothie.

Volgend artikel
Zelfliefde en kokos: over voeding en karakter
Zelfliefde en kokos: over voeding en karakter