Deze groene thee smoothie met wortel is naast heel lekker ook nog eens gezond.
Ingrediënten
1 theezakje of 2 gram losse groene thee
200 ml vers water
1 tl chiazaad
1 winterwortel
vingerkootje gember
5 walnoten
4 takjes koriaderblad
1 tl maca-poeder
1 tl virgin kokosolie
sap van ½ limoen
Bereidingswijze
Breng 200 ml water aan de kook en laat daarna afkoelen tot 70 ͦC à 80 ͦC.
Schenk het water op 1 theezakje of 2 gram losse groene thee en laat 3 minuten afgedekt trekken. Verwijder het theezakje of zeef de theeblaadjes uit de thee.
Roer het chiazaad door de thee en laat afkoelen.
Maak de wortel schoon, snijd in stukken en doe in de blender.
Voeg alle overige ingrediënten toe en laat de blender op smoothie-stand draaien.
Schenk de smoothie in een glas en drink meteen op.