Denk je bij het woord ‘boerenkool’ nog steeds aan de stamppot? Je kunt zoveel meer met die gezonde, groene blaadjes: zo is de combinatie van boerenkool met kokos is verrassend lekker. En, mooi meegenomen: deze groente zit bomvol ijzer!
Ingrediënten:
Voor 2 personen
- 100 g quinoa
- 200 g gesneden boerenkool
- 1 hand kokosvlokken
- 1 hand ongezouten cashewnoten
- 70 ml kokosmelk
- 1 limoen
Zo maak je het klaar:
Bereiding:
20 minuten
Was de quinoa (dan is de smaak wat minder bitter) met behulp van een zeef en kook ’m volgens de verpakking beetgaar.
Zet een tweede pan met kokend water en een snuf zout op het vuur en kook de boerenkool drie minuten, giet dan af. Zet even weg.
Rooster de cashewnoten en kokosvlokken in een droge koekenpan in ongeveer 5 minuten goudbruin.
Maak de dressing: meng de kokosmelk met een flinke scheut olie (liefst extra vierge olijfolie) en wat peper en zout.
Giet de quinoa af en roer de boerenkool erdoor.
Meng vervolgens de dressing door de salade en strooi de kokosvlokken en cashewnoten erover.
Knijp ten slotte een halve limoen over de salade en serveer de andere helft erbij voor iedereen die nog een extra limoenshotje wil.
Tip
Kokosvlokken koop je bij de meeste biologische winkels. Kun je geen kokosvlokken vinden? Ga dan voor geraspte kokos.
Meer boerenkool
Op chicslovefood.com staan nog veel meer originele recepten met boerenkool. Wat dacht je van een aardappel-boerenkoolcurry, een boerenkooltortilla of een gepofte zoete aardappel met romige boerenkool? Mmm…
Dit recept is afkomstig uit het Chick’s love food kookboek, van Elise Gruppen en Nina de Bruijn