Maak je eigen mangocutney. Chutneys voegen extra smaak toe aan een gerecht en eenmaal vacuüm ingemaakt kun je het maandenlang bewaren.
Chutney wordt op dezelfde manier gemaakt als jam en kan ook op dezelfde manier bewaard worden. Een aangebroken potje bewaar je in de koelkast.
Ingrediënten
- 3 eetlepels ghee
- 1 sjalotje
- 2 eetlepels verse gember
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 theelepel pimentpoeder
- 1 snuf kruidnagelpoeder
- 2 mango’s
- 1 theelepel garam masala
- zwarte peper en zout
- bruine suiker
Extra nodig
staafmixer
Recept
Verhit de ghee in een pan en fruit hierin 1 sjalotje, fijngehakt. Voeg toe: de verse gember, geraspt en de kerriepoeder, pimentpoeder en snuf kruidnagelpoeder.
Online training Ayurveda
-
Ontdek de leefstijl die bij jou past
-
7 lessen met wijsheden uit deze eeuwenoude gezondheidsleer
-
Cadeau: koperen tongschraper
Roer er een scheut water door en voeg de mango’s toe, niet te rijp, geschild en het vruchtvlees in stukken gesneden.
Laat het geheel sudderen tot de mango’s zacht zijn. Breng op smaak met de garam masala, zwarte peper uit de molen, en zout naar smaak. Proef de chutney en voeg als deze te zuur is eventueel wat bruine suiker toe.
Verdeel de chutney in twee delen, pureer de ene helft met de staafmixer en roer dan alles weer door elkaar.
Geïnspireerd geraakt? Je leest hier meer Happinez recepten.