Je snijdt en hakt, kneedt en mengt wat en laat dan de tijd het werk doen. Deze tajine met peulvruchten is een gerecht dat je langzaam gaar laat pruttelen op een zacht vuurtje. Perfect om te onthaasten achter het fornuis.
Tajine met peulvruchten, halloumi & granaatappel
Doe 3 eetlepels zonnebloemolie in een tajine (of een pan met dikke bodem) en zet op het vuur. Voeg toe: 1 eetlepel mosterdzaad, 1 eetlepel gemalen komijnzaad, 1 eetlepel gemalen korianderzaad, 1 eetlepel kerrie en 1 theelepel gemalen kaneel en verwarm alles zachtjes om de aroma’s te laten loskomen.
Voeg nu 2 tenen gehakte knoflook, 1 eetlepel harissa, 2 grof gesneden uien en 3 centimeter fijn gehakte gember toe. Bak het geheel licht aan en blus daarna af met 400 gram tomatenblokjes (uit blik) en 2,5 deciliter groentebouillon. Dek de tajine af met de deksel en laat alles een uur zachtjes pruttelen.
Voeg vervolgens 240 gram gekookte kikkererwten en 240 gram gekookte witte bonen toe en laat de tajine nog een half uur zachtjes doorkoken.
Online training Ayurveda
-
Ontdek de leefstijl die bij jou past
-
7 lessen met wijsheden uit deze eeuwenoude gezondheidsleer
-
Cadeau: koperen tongschraper
Snijd 200 gram halloumi in plakken
van 1 centimeter dik. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kaas aan beide kanten bruin.
Breng de tajine op smaak met peper en zout en roer voor het serveren 200 gram spinazie door de groentestoof. Bestrooi met de in blokjes gesneden gebakken halloumi, een handje verse koriander
en 4 eetlepels granaatappelpitjes.
Lekker met Arabisch flatbread of
Turks brood.
Tip
Koken in aardewerken potten is een van de oudste manieren om voedsel te bereiden. Lekker én decoratief – de pot kan zo vanuit de oven op tafel
De kracht van granaatappel
Wist je dat granaatappel niet alleen heerlijk is door een tajine met peulvruchten, maar dat het ook heel goed is om op je huid te smeren? Granaatappel is een krachtig natuurproduct, dat je huid laat stralen – ongeacht je leeftijd. Lees hier zeven tips om het grootste orgaan van je lichaam zacht en soepel te houden.