We zijn er allemaal naar op zoek, maar het vinden ervan is net zo lastig als het vangen van een licht veertje dat wordt meegenomen door de wind: geluk is nu eenmaal moeilijk te vangen.
Veel geluk toont hoe je in je eigen ontwikkeling, in relaties, opvoeding, onderwijs, zorg en maatschappij kunt werken aan een beetje meer geluk voor jezelf en voor anderen. Maar geluk betekent voor iedereen weer iets anders en roept veel vragen op.
Vragen over geluk
Waarom werken geluksinterventies bij de ene mens wel en botsen ze bij de ander op zoveel weerstand? Welke rol speelt je persoonlijkheid? Waarom zijn sommige mensen bang om gelukkig te zijn? Waarom zou je eigenlijk iets doen voor het geluk van een ander? Waarom zijn mensen die neigen naar perfectionisme blijkbaar altijd een beetje ongelukkig? Hoe vind je je weg in de veelheid aan adviezen die ons overspoelen? Hoe kunnen mensen in moeilijke omstandigheden toch nog overeind blijven? Hoe belangrijk is een rode draad in ons leven?
Het bevorderen van geluk
Voor de eerste keer onderzocht de Universiteit van Leuven de impact van positieve geluksinterventies op zeer grote schaal. Precies 7770 mensen begonnen eraan: een maand lang werken aan het bevorderen van hun geluk aan de hand van dagelijkse of wekelijkse tips. De resultaten van dit onderzoek met internationale weerklank worden in dit boek in detail belicht en tonen onomstotelijk aan: we kunnen ons geluk bevorderen. Ieder op zijn eigen manier.
Geluktips
Het boek dat gaat over dit onderzoek heet ‘Veel geluk – een geluksonderzoek’ en is hier te bestellen. De gelukstips zijn o.a. gebaseerd op het werk van Leo Bormans, auteur van internationale bestsellers als Geluk. The World Book of Happiness en de kalender Een jaar vol geluk.