Wil je eens mediteren op een heel andere manier, zó dat je het door je hele lichaam voelt? Dan is een klankschalenmeditatie misschien iets voor jou. Met deze drie tips kun je er optimaal van genieten.
Deze vaak anderhalf uur durende meditatie brengt je diepe innerlijke rust én beroering. Want de klanken komen binnen. Geluid veroorzaakt trilling en die trilling heeft effect op je lichaam. Intense ervaring dus. Durf jij het aan?
Fijne houding
Lekker liggen is belangrijk. De geluiden van de klankschalen hebben invloed op hoe je je voelt. Je kunt tintelingen door je lichaam ervaren, licht worden in je hoofd, een beetje hoofdpijn krijgen, in slaap vallen, koud of juist warm worden. De ervaringen wisselen elkaar af. Ondersteun je hoofd met een kussentje, maar zorg ervoor dat je niet te hoog ligt, want dan krijg je last van je nek. Zorg voor warme kleding en trek een aangeboden deken over je benen en voeten. Het is fijn als je tijdens de meditatie niet van houding hoeft te veranderen.
Auraschild
Vind je het lastig om samen met veel mensen te mediteren? Pik je emoties op of heb je last van de geluiden? Zoek in de ruimte allereerst een fijne plek. Misschien naast iemand bij wie je je goed voelt, dicht tegen de muur of in de buurt van de klankschalen. Focus dan op het visualiseren van een auraschild om je lichaam met een mooie kleur die jou op dat moment steunt. Let op je ademhaling en keer langzaam naar binnen.
Nieuw: Happinez Planner
-
Manifesteer jouw dromen en doelen
-
Inclusief uitleg over hoe je deze planner gebruikt + de 5 stappen van manifesteren
-
Maak je vision board
-
Met goalsetters, meditatiedagboek en meer…
Wakker blijven
Hoe verleidelijk ook, mediteren is niet bedoeld om achterstallige slaap in te halen. Juist tijdens meditatie is het de uitdaging om wakker en alert te zijn, aandacht te hebben voor het hier en nu, gedachten te laten komen en gaan. Een klankschalenmeditatie brengt je lichaam en geest snel in diepe ontspanning. Focus je op je ademhaling, op de klanken, op de reis. Het gaat er niet om je hoofd leeg te maken, het gaat om bewust zijn.
Meer lezen
Klankschalenmeditatie bijwonen? Zin in een klankmassage? Kijk op de website van klanktherapeut Asamée Szczupak.
Wat doet het geluid van de klankschaal nou precies met je? Harry van Dalen geeft klankschaalconcerten en legt het uit.